Be Quick Zutphen logoNa een grondige analyse heeft het bestuur van Be Quick besloten om met ingang van het seizoen 2017/18 te starten met een eerste elftal in de zaterdag-competitie.
Het is een landelijke tendens dat het spelen op zaterdag steeds populairder wordt. Daar kan men het mee eens of oneens zijn, maar het niet willen zien is onrealistisch.
Dat Be Quick nu deze stap zet, is mede ingegeven door het feit dat enige weken geleden zich een aantal voetballers bij ons meldden met de vraag om met een elftal op zaterdag prestatief te kunnen spelen.
Na een aantal oriënterende gesprekken tussen beide partijen, waarin mogelijke problemen, maar ook de kansen aan de orde kwamen is op dinsdag 21 februari j.l. het sein op groen gezet. Het betreft in eerste een pilot voor een jaar. De komende tijd zullen de voorbereidingen worden voortgezet, die zullen bijvoorbeeld gaan over financiële vraagstukken, sponsoring, materiaal en kleding, maar ook hoe de wedstrijden van het team zo probleemloos mogelijk kunnen worden ingepast in het spelschema van de overige wedstrijden die op zaterdag worden gespeeld. Beide partijen beseffen dat er in de aanloop nog wel een paar hobbels moeten worden genomen, maar de overtuiging en het enthousiasme om er een succes van te maken is overduidelijk.
Naast de spelers zullen ook de technische staf en overige facilitaire medewerkers de overstap maken.
Het bestuur realiseert zich terdege dat dit niet zomaar een abc’tje is, dat er even tussendoor wordt gepropt. Deze stap kent risico’s en het implementeren van het team zal de hulp en medewerking vereisen van de leden en vrijwilligers van Be Quick.
Een club die dit jaar 115 jaar wordt kan terug kijken op een lange historie, maar moet ook de moed hebben om initiatieven te nemen met het oog op de toekomst.

Het bestuur van de Z.V.V. Be Quick.

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam