column van ceesLaat de leeuw niet in zijn hempie staan. Dat aloude voetballiedje werd ooit gezongen op de tribunes door heren met lange overjassen, een hoed op en een sigaar tussen wijs- en middelvinger. In die Bep Bakhuijs- en Abe Lenstra-jaren verloor Nederland nogal eens. Soms van België, maar meestal niet. Luxemburg kreeg klop, maar Duitsland was sterker. Ook toen leefde het voetbal en zaten hele gezinnen op zondagmiddag nagelbijtend aan de radio gekluisterd. Vooral na het WK in 1974 kwam er een ongekende opmars van Oranje-gekte op gang. En die duurde tot 25 maart 2017. Vanaf die datum ging het flink bergafwaarts met dat enthousiasme.

column van ceesWoensdag 15 maart, half drie. Buiten schijnt de zon uitbundig. Eega raapt in de tuin bruine eikenbladeren, zodat de krokussen en narcissen zichzelf beter kunnen laten zien. Kortom, de lente lonkt. Oh ja, er komen vast nog inzinkingen, maar dit pikken we mooi mee na die schier eindeloze winter. Nou ja, winter, winter…We hebben kortstondig wat vorst gehad en een verdwaald sneeuwbuitje, maar dat mocht geen naam hebben. De tijd breekt ook weer aan dat we van dat vervelende schaatsen op tv verlost zijn. Ik kijk er weliswaar nooit naar, maar de kranten staan er steeds vol van. Logisch, want bij elke wedstrijd zijn de eerste twintig plaatsen voor Nederland en

column van ceesNee, het is geen typefout. Dat ik De Wereld Draait Door bedoelde of zo. Dat programma zie ik weleens met een schuin oog, maar niet frontaal. Om dat uit te zitten is het noodzakelijk om een potje valium in het medicijnkastje te hebben en dat niet alleen vanwege die op hol geslagen van Nieuwkerk. Die ratelt erop los alsof hij op zijn sterfbed ligt en voelt dat zijn einde een kwestie van seconden is. En dat-ie nog een wijziging in zijn laatste wensen wil aanbrengen. Draai in het crematorium toch maar de Internationale in plaats van Waarheen Waarvoor?. Dat liedje lag een beetje teveel voor de hand.

column van ceesJa, ik weet het. Het is februari en de Sint zit inmiddels al weer hoog en droog in Spanje. Glaasje wijn. Paella. Bijkomend van een bezoek aan Nederland. Een bezoek dat hem steeds meer tegen gaat staan; dat gezwam over Zwarte Piet elk jaar. Hij overweegt om er in december maar de brui aan te geven en alleen nog naar de Antillen te gaan. Daar wordt niet over Zwarte Piet geouwehoerd en is het gewoon feest.
Hoe kom ik nu dan op Sinterklaas, terwijl ik in de tuin deze column schrijf. Ja, buiten, eindelijk weer. Nou, dat komt door de verkiezingen op 15 maart aanstaande. De beloftes vliegen je weer om de oren. Lijsttrekkers strooien met virtuele cadeautjes als je maar vooral op hem stemt. Op haar blijft in dit land nog een zeldzaamheid en dat moet vooral zo doorgaan het bij de Mariannes en Sylvana’s blijft.

column van ceesKom ik onlangs ’s avonds thuis na een bestuursvergadering, “betrap” ik eega op het kijken naar dat programma over Peter Jan Rens, alias meneer Kaktus. Kennelijk gelokt door dat mini-relletje dat Youp van ’t Hek veroorzaakte met zijn column, waarin de cabaretier die real life-serie afkraakte. Hij vond dat ze bij RTL die rare snaak tegen zichzelf in bescherming moesten nemen en die pulp niet uitzenden. Tevens betitelde hij de baas van die zender –Gerland, heet die geloof ik- als een lul. Dat leverde een aantal heen en weer tweets op tussen Youp en de echtgenote van Gerland (?) Wendy van Dijk. Nou verder lekker boeien. Als Rens, die een kilometers lange file aan schuldeisers voor de deur van zijn tuinhuisje heeft staan, vindt dat hij zijn treurige bestaan met dat meisje van 21 en een piepkleine dochter aan het volk moet tonen. Be my guest..

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam