de Graafschap logoDe uitnodiging van de voetbalvereniging De Graafschap om met een groep pupillen de wedstrijd tegen Almere City te komen bijwonen werd enthousiast ontvangen.
Dus klommen 13 spelertjes en 5 begeleiders afgelopen vrijdag om 17h30 in de auto's van de net zo enthousiaste chauffeurs: de vader van Fedde, de vader van Walid, de vader van Biko en beide trainers van beide teams.
Het begon lekker spannend, want in het pikkedonker met z'n allen naar een wedstrijd was al een hele belevenis.
In Doetinchem één afslag gemist, maar via de volgende rotonde kwamen we keurig op tijd bij het stadion aan.

Daar werden we door een heel aardige mevrouw (een superboerin) ontvangen en zij vertelde ons wat er ging gebeuren en wat wij moesten doen.
We kregen een kaartje en mochten dus het stadion in en die mevrouw wees ons onze plaatsen aan, nou dat was alweer spannend, rondom allemaal tribunes, supergrote lichtmasten en ontzettend veel mensen, wel een miljoen.
Een kwartiertje voor de wedstrijd verzamelen en kregen we allemaal een vlag om mee te zwaaien , moesten ons in twee rijen opstellen en toen kwamen de spelers tussen ons door het veld op.
En wie liep er voorop?? Ja, Biko, want hij mocht met de scheidsrechter meelopen naar de middenstip met de wedstrijdbal. Hij was natuurlijk erg trots en voor Biko reuze spannend , maar voor ons natuurlijk ook.

De warmingup was net zo als bij ons op de training, dezelfde pilonnen, sprintje maken, passje geven en vrijlopen, dus dat kunnen we al.
De eerste helft was heel spannend en toen de Graafschap 1-0 maakte was er een hels kabaal en alle mensen riepen: Boeren, Boeren en nog een paar keer.
Bij de tweede goal van de Graafschap wisten wij wat we doen moesten, zo hard mogelijk schreeuwen: Boeren, Boeren en dat een paar keer.

In de rust mochten we op doel schieten, moesten goed mikken want de gaten in het doek waren erg klein en zaten ook nog behoorlijk hoog. Een paar spelertjes wisten door de gaten te schieten, waarbij Kayra de bal keihard in het hoogste gat wist te schieten.

In de tweede helft zagen we de keeper van de Graafschap een strafschop houde e toen wisten we het al: de Graafschap zou deze wedstrijd wel winnen.
Dus nog even snel wat lekkers halen voor de terugreis, want er waren nog muntjes over.
Op de parkeerplaats stonden de ouders ons al op te wachten en na (soms) een knuffel en een dankjewel, gingen na een lange, spannende dag moe en vol verhalen huiswaarts de spelers:
Dani, Karsten, Just, Walid, Kayra, CathLynn, Zewe, Fedde, Justin, Darlyn, Redouan, Eiz-Eldin, Biko en de tevreden trainers Damian en Frits sr.

 

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam