Be Quick zaterdag 2 wenstZaterdag, Be Quick wist wat hen te doen stond. De nummer twee op de ranglijst verslaan om met een verschil van 9 punten de winterstop in te gaan.

Na een uitstekend verzorgde lunch door sponsor Café de Spaan, gingen de mannen op weg naar de 'zespuntenwedstrijd' in Almen. Trainer/coach/keeper/spits Bekir zou de jongens voor de laatste maal dit jaar op scherp zetten met enkele aanvullingen van 'kampioenenmaker' Dicky.

Be Quick begon scherp en strijdlustig aan de eerste helft, gesteund door de massale aanhang. Dit resulteerde al snel in een mooi doelpunt van Skarre, na aangeven van Nickeman, die de bal vanaf eigen helft met de kop diep gaf. 0-1! Be Quick kreeg wat het wilde, een vroege openingstreffer. Het feest werd nog mooier toen Skarre besloot zo'n kunstje nog eens over te doen. Na een knappe solo schoot hij de bal hard en hoog over de keeper die de bal alleen voorbij heeft horen komen. 0-2! Be Quick bleef druk zetten en liet alleraardigst positiespel zien voor een Kelderklasse ploeg. Ook achterin hield het de boel op slot en werd er weinig weg gegeven. De 0-3 hing in de lucht en na een ingooi viel de bal voor de voeten van Ossie, die weg kon draaien en de bal uit de lucht over de doelman heen werkte. Vlak voor rust kon Almen nog een prikje uitdelen door de 1-3 te maken uit een snelle counter. Dit was tevens de ruststand.

Na een bakje thee en motiverende woorden van Bekir en Dicky kon het tweede bedrijf van start gaan. Ondanks de vechtlust en het goede spel van onze zijde wist Almen er in te slagen om gevaarlijk te worden en op 2-3 te komen. Be Quick werd wakker geschud en wist dat het aan de bak moest om die riante voorsprong van 9 punten te realiseren. Nickeman, gelegenheids voorstopper, kreeg het op de heupen en ging op avontuur waarna hij als zo vaak door een overtreding afgestopt moest worden. Ditmaal binnen de zestienmeter lijnen en de leidsman kon dan ook niet anders dan de bal op de stip te leggen. Ossie mocht aantreden voor zijn tweede en wist dit buitenkansje te benutten. 2-4, met nog zo'n 15 minuten op de klok! Na een goede aanval van Almen, waren er 21 spelers die het doelpunt al telden, maar Mark geloofde nog in het halen van de bal en wist de bal op de doellijn weg te werken met dank aan zijn explosieve snelheid. Vervolgens verzuimde Be Quick de score verder uit te breiden, na enkele fenomenale combinaties tussen Doppie en Nickeman, die elkaar feilloos wisten te vinden. Ook Skarre en Ossie combineerden erop los vandaag, maar de score bleef 2-4.

Een groot compliment moet gemaakt worden aan het middenveld, dat ondanks een man minder situatie, de controle wist te behouden.

Ook onze verdediging heeft inzet en veerkracht getoond, waardoor Almen, behalve de twee doelpunten, voor weinig gevaar kon zorgen.

De aanval verliep vrij soepel en leverde het nodige gevaar op richting het vijandig doel.

Maar de complimenten gaan vooral uit naar Be Quick zaterdag 2 als ploeg, dat de eerste seizoenshelft heeft laten zien dat het een eenheid is. Waar het buiten de wedstrijden om super gezellig is en er leuke dingen gedaan worden, is het als het fluitje klinkt bloedfanatiek en geeft het menig tegenstander voetballes.

Verder bedanken wij Willem Jansen voor zijn bijdrage als assistent scheidsrechter en Chris Vosmeijer voor de foto's!

Wij wensen iedereen alvast een dikke kerst en een goed Nieuwjaar.

Zaterdag 2

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam