Diepenveen Be Quick Zutphen 0 1Elf wedstrijden geleden zat Be Quick nog diep in de degradatie-zorgen. Acht overwinningen en drie gelijke spelen op een rij nadien greep het team nipt naast de derde periode.
In en tegen Diepenveen moest Be Quick het afgelopen zondag opnemen tegen een club die eigenlijk nergens meer voor speelde. Geen zorgen, maar ook geen uitzicht op een prijs.
Toch waren de zwart-gelen geenszins van plan om voor Sinterklaas te spelen.
Be Quick daarentegen had met een overwinning nog een (kleine) kans om de nacompetitie voor promotie te halen. Concurrent Activia zou aan een gelijkspel voldoende hebben. En uiteindelijk was dat ook het geval.

Zoals vermeld, was al gauw duidelijk dat Be Quick niets cadeau zou krijgen. Zo werd het een open beginfase, waarin beide ploegen naarstig de aanval zochten. Er kwamen kansen over en weer, waarbij die van de thuisclub wat groter waren. Qua veldspel werd Diepenveen allengs wat sterker, wat vooral werd veroorzaakt door de ruimte die Be Quick op het middenveld aan de opponent gaf.
Doelman Lars Metselaar ontpopte zich ook in deze wedstrijd weer als een lastige sta-in-de-weg voor aanvallers. Met een paar fantastische reddingen hield hij zijn team op de been.
In de 31ste minuut moest hij zich echter toch gewonnen geven bij een rake kopbal. Scheidsrechter van Huet had echter buitenspel geconstateerd en ging het feestje voor Diepenveen niet door.
In de 40ste minuut begon Noud Veldscholten aan indrukwekkende solo, die eindigde op de achterlijn. Zijn voorzet was echter te hard, zodat Mehmet Uludag niet kon profiteren.
Drie minuten later kwam Be Quick’s eerste grote kans. Metu Ndibutsa kwam op rechts goed door, maar zijn te gehaaste schot ging naast.
In de pauze werd duidelijk dat Activia met 1-2 achter stond en dat Be Quick dus in de tweede helft voor winst diende te zorgen. Dat was na de hervatting ook duidelijk te zien. De ploeg speelde nu vol op de aanval en drong Diepenveen achteruit. Om meer aanvallende impulsen te krijgen verliet Jordy Tempelman in de 50ste minuut het veld voor Dani Kersten.
Meteen daarna plofte de bal op de Diepenveense lat en uit de scrimmage die volgde kon de bal niet over de doellijn worden geworsteld. In de 53ste minuut ging Uludag alleen op de keeper af, maar in zijn sprint verloor hij de bal ongelukkig. Kans verkeken.
Tommie Wijnmaalen verving vervolgens Mark Becks.
Hoewel Be Quick nu beter was, bleven de tegenaanvallen knap gevaarlijk, maar steeds weer was het Metselaar die uitstekend stond te keepen.
Met de wetenschap dat Activia nog steeds achter stond (1-3 > 2-3) tegen Lettele, was het maken van een doelpunt nu prioriteit. Het team voerde de druk op en er kwamen ook flinke mogelijkheden. Diepenveen-goalie Metz wilde echter van geen wijken weten.
Toch lag hij aan de basis van de 0-1 van Be Quick. Ndibutsa leverde in de 85ste minuut een voorzet af, die pardoes over Metz heen zeilde en in de verre hoek tegen het net plofte.
De voorsprong was er en die moest nu ten koste van alles verdedigd worden, want Diepenveen begon aan een stormachtig slotoffensief om de gelijkmaker te maken.
Brian Noppen kwam nog voor Ndibutsa om iets meer verdedigend te kunnen spelen.
In de laatste minuten volgde een enorme domper voor Be Quick, toen duidelijk werd dat Activia alsnog de 3-3 had weten te maken.
Het bleef uiteindelijk bij 0-1, maar de derde periode was uit beeld.
Toch was de stemming na afloop niet al te somber. Be Quick was voor de winterstop een ploeg in degradatienood, maar rechtte de rug na de winterpauze op een indrukwekkende wijze met de genoemde reeks van acht zeges en drie gelijke spelen. Een periodetitel was wellicht een verdiende beloning geweest, maar tevredenheid en trots overheersten na deze laatste competitiewedstrijd.

Scheidsrechter: De heer M.A. van Huet (Wehl)
Be Quick: Metselaar, Veldscholten, Emmers, Becks (55. Wijnmaalen), Hurenkamp, Tempelman (50. Kersten), Ndibutsa (86. Noppen), van der Gouw, Uludag, Struik, Koycu.

Cees Seevinck.

MotM Lars Metselaar diepenveenMan of the Match bij Be Quick werd doelman Lars Metselaar. Hij ontving een waardebon van bloemisterij The Green Room Liesbeth.

 

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam