IMG 2132aNa afloop kon Be Quick zich de haren wel uit het hoofd trekken. Een strafschop tegen in blessuretijd die het team de zege kostte en daarna het bericht dat periode-concurrent Activia ook niet verder was gekomen dan een gelijkspel. Een overwinning op Holten had de strijd om de derde periodetitel weer open gegooid. Nu is Be Quick (te) afhankelijk van wat er zondag op een ander veld gaat gebeuren.

Anderzijds kan er ook met trots worden terug gekeken op een serie van tien wedstrijden waarin zeven maal werd gewonnen en drie keer gelijk gespeeld. Een spectaculaire reeks, waarin het team zich, na een periode waarin het degradatiespook nadrukkelijk rondjes vloog boven Zuidveen, al weken terug veilig speelde.
Bezoeker Holten kwam naar Zutphen om via een driepunter de tweede plaats te behouden. Een plek die ook recht zou geven op deelname aan de nacompetitie voor promotie. Met de genoemde belangen in het vizier begonnen beide ploegen offensief. Aan Zutphense zijde resulteerde dat in kleine kansjes voor Jasper Emmers en Mehmet Uludag. Voor Holten gold dat voor spits Bas Tuitert, die na een kopbal claimde dat doelman Lars Metselaar de bal achter de lijn keerde. Scheidsrechter Takes ging daar niet in mee.
In de dertiende minuut moest Metselaar andermaal al zijn kunnen aanwenden om Be Quick te behoeden voor een achterstand.
In het kwartier dat hierna volgde was er weliswaar balans tussen beide ploegen, maar had Holten betere uitzichten op een doelpunt. In de 29ste minuut kreeg Be Quick die mogelijkheid, maar nu ontbrak het geluk.
Toch nam de thuisploeg de leiding. In de 33ste minuut bediende de sterk spelende Thijs Hurenkamp Metu Ndibutsa. Deze draaide als een tol rond een aantal verdedigers om tenslotte keeper Bekkemens uit te spelen, 1-0.
Nu kwam Be Quick in een fase waarin de ene na de andere kans zich voordeed. Met name Uludag had Vrouwe Fortuna niet aan zijn zijde.
Holten stelde daar tot aan de rust weinig tegenover. Het team koos eigenlijk alleen voor de lange bal in de hoop daar Tuitert mee te bedienen, maar deze lag doorgaans bij Noud Veldscholten aan de ketting, De rust brak derhalve met 1-0 aan.
Meteen na de hervatting dacht Holten op gelijke hoogte te komen, maar de goal werd wegens een overtreding afgekeurd.

Een van de mooiste acties vond in de 49ste minuut plaats. Uludag zag dat Bekkemens wat ver uit zijn goal stond en produceerde toen een lob van een meter of dertig. De bal leek doel te treffen, maar de keeper kreeg er nog net zijn vingers achter.
Hoewel Holten misschien voetbaltechnisch een tikkie beter was, gaf Be Quick prima partij met fel en bij vlagen goed voetbal.
In de 56ste minuut ontstond er een hilarische situatie. Een schot van Holten ging voor iedereen zichtbaar in het zijnet, maar leek toch te worden goedgekeurd. De gasten juichten uiteraard vrolijk met elkaar, maar hadden er natuurlijk ook vrede mee toen de scheidsrechter alsnog zijn fout inzag. Een minuut later viel toch de gelijkmaker. Tuitert verraste Metselaar met een vlammend schot, 1-1.

Kort hierna tikte deze keeper met zijn vingertoppen de bal via de lat over. In de 71ste en 72ste minuut kwamen Dani Kersten en Tommie Wijnmaalen respectievelijk voor Tony Cakir en Thijs Hurenkamp. Hoewel aan beide kanten goede en slechtere momenten zich afwisselden, bleef het al met al een aantrekkelijk duel om naar te kijken. Be Quick dook een aantal malen in overtal situatie voor het Holten-doel op, maar wist geen van deze mogelijkheden te benutten om op voorsprong te komen.
Toch lukte dat in de 86ste minuut na een prachtige aanval wel. Metu stuurde Uludag op rechts weg, waarna een uitgekookte voorzet op Kersten volgde die fraai de 2-1 binnen schoot. Hierna kwam Kelvin Krüger nog voor Uludag. Op slag voor het einde van de regulier speeltijd voorkwam Metselaar met een prachtige redding de gelijkmaker. ScheidsrechterTakes achtte het vervolgens om onduidelijke redenen noodzakelijk om flink wat blessuretijd bij te tellen en dat werd Be Quick fataal. In de 95ste minuut werd een overtreding op een Holten-speler bestraft met een strafschop. Tuitert benutte deze en vrijwel direct na was het over. Al met al een uitslag die het spelbeeld wel juist weergaf, maar waar beide teams niet (echt) veel aan hadden.

Man of the Match bij Be Quick werd Metu Sera Ndibutsa. Hij ontving een waardebon van Bakkerij van Zuijlen
De bloemen zijn verzorgd door bloemist de Klavertuin

Scheidsrechter: De heer D. Takes (De Steeg)
Be Quick: Metselaar, Veldscholten, Emmers, Albayrak, Noppen, Hurenkamp (72. Wijnmaalen), Ndibutsa, van der Gouw, Uludag (87. Krüger), Koycu, Cakir (71. Kersten.

Cees Seevinck.

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam