Davo - Be Quick Zutphen 2 2Door blessures en schorsingen moest trainer Stefan Jansen afgelopen zondag een beroep doen op een aantal debutanten. Ook op spelers die de dag ervoor al in het A-elftal een wedstrijd hadden afgewerkt. Het pakte goed uit.

Om zich geheel veilig te spelen had het Deventerse DAVO nog een punt nodig, terwijl Be Quick via eventuele winst van de derde periode uitzicht had op een toetje.
In de derde minuut was Be Quick na een klutsavontuur voor het DAVO-doel al dicht bij de openingstreffer, maar de bal wilde er maar niet in.
Het begin liet verder een open wedstrijd zien, waar de wind een prominente maar vervelende rol speelde.
Toch liep Be Quick al snel een achterstand op. Een corner in de achtste minuut werd beheerst binnen geschoten door Dwan Scholten, 1-0.
Bij DAVO stond Jeroen van Duren in het doel, een boomlange man. En wat je dan vooral niet moet doen is steeds de hoge bal spelen. En wat deed Be Quick? Inderdaad hoge voorzetten en corners dicht bij deze doelman leggen. Dat was tot mislukken gedoemd en zo bleek het ook.
De DAVO-spelers vonden elkaar allengs wat makkelijker in de combinaties. Dat was niet zozeer hun eigen verdienste, maar werd veroorzaakt door de ruimte die Be Quick de tegenstander toestond. Voorwaartse druk werd nauwelijks gegeven.
Een wat al te enthousiaste verdedigende kopbal van Sezer Koycu op zijn keeper Lars Metselaar betekende bijna de 2-0, maar deze kon met een uiterste poging de bal nog naast tikken.
De Be Quick-defensie maakte bij tijd en wijle een rommelige indruk, wat voortkwam uit een gebrekkige communicatie. Voorin was het team niet erg gevaarlijk; alleen Noud Veldscholten was in de 27ste minuut na een corner dichtbij een treffer, maar zijn kopbal sprong via de onderkant van de lat weer het veld in.
Twee minuten later was DAVO-speler Danny Bosman na een vrije trap koppend wel succesvol, 2-0.
En daar was niet zoveel op aan te merken. De thuisclub had het betere van het spel en Be Quick haalde niet het niveau van de afgelopen weken. Op zich was dat ook niet zo vreemd gezien het aantal omzettingen.
Kort voor rust maakte Hidde van Kalker zijn debuut door de geblesseerde Mark Becks te vervangen en behoedde Metselaar zijn ploeg nog met een katachtige redding voor een vrijwel hopeloze achterstand.
Wat er in de thee zat weten we niet, maar Be Quick kwam flitsend uit de kleedkamer.
In de 46ste minuut kopte Mehmet Uludag een voorzet van Tony Cakir flinterdun naast, maar in de 49ste was het wel raak. Uit een assist van Metu Ndibutsa schoot Cakir de 2-1 binnen.
DAVO was niet erg onder de indruk van die snelle tegentreffer en kreeg hierna een paar flinke mogelijkheden om weer uit te lopen. In één geval moest Koycu de bal zelfs van de lijn trappen. Dezelfde speler werd kort hierna gewisseld voor Kelvin Krüger, ook voor hem het debuut in de hoofdmacht.
Be Quick bood in deze tweede helft echter veel beter weerwerk, maar qua mogelijkheden bleef DAVO in het voordeel. Be Quick knokte voor wat het waard was en de nieuwelingen bleven daarbij niet achter. Indrukwekkend.
In de 71ste minuut leek Be Quick op gelijke hoogte te komen. Na een foutieve terugspeelbal kwam Cakir oog in oog met doelman van Duren te staan, maar vanaf vijf meter wist hij niet te scoren.
Toch gaf dit het team kennelijk het idee dat er nog wel wat te halen was en het laatste kwartier kwam de thuisclub behoorlijk in de verdrukking. Toch leek dit de eerste verliespartij te worden na zeven zeges en een remise.
Maar net als de week ervoor sleepte Be Quick op de valreep nog een punt uit het duel.
Na een diepe pass lobte Uludag in de 86ste minuut de bal knap in het doel, 2-2.
Er had daarna nog meer in het vat kunnen zitten, maar dat was wellicht te veel van het goede geweest.
Na een matige eerste helft, volgde een prima wederopstanding. Een opsteker is ook het optreden van de debutanten. Dat geeft vertrouwen voor de nabije toekomst.

Scheidsrechter: De heer H.W.M. Kraaijenvanger (Zwolle)
Be Quick: Metselaar, Veldscholten, Emmers, Becks (43. Van kalker), Noppen, Turksema, Ndibutsa, Struik, Uludag, Koycu (65. Krüger), Cakir.

Cees Seevinck.

MotM Hidde van KalkerBij Be Quick werd Hidde van Kalker tot Man of the Match gekozen. Hij ontving een waardebon van Albert Heijn De Brink.

 

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam