Be Quick Zutphen Broekland 2 2Het lukte Be Quick afgelopen zondag niet de achtste overwinning op rij te behalen. Lang leek het erop dat er weer eens verloren zou worden, maar in de slotminuten kwam dan toch nog de verdiende gelijkmaker.

Onder welhaast winterse omstandigheden was het Broekland, dat, na wat verkenningen over en weer, al na vier minuten de leiding nam. Dion van Dartel lobte de bal bekwaam over doelman Lars Metselaar, 0-1. De gasten zagen recent hun kampioenskansen vervliegen, maar waren er kien op hun tweede plaats te verdedigen. Een klassering goed voor de nacompetitie. Na die snelle tegentreffer zou je een reactie van Be Quick verwachten, maar die liet tamelijk lang op zich wachten. De eerste kans was er pas in de twaalfde minuut.
Een corner van Mark Becks bereikte Luuk Elsman. Diens schot kwam via een kluts op de lat, waarna Sinan Albayrak oog in oog met doelman Jaron Hegeman kwam te staan. De laatste redde echter bekwaam.
Hoewel de teams elkaar niet veel ontliepen, had Broekland wel het betere van het spel.
Ook qua fysiek waren de spelers wat sterker. Be Quick liet zich daardoor echter niet afbluffen. Sterker nog; aan Zutphense zijde waren de ingrepen zo af en toe wat aan de forse kant.
De opgebloeide Albayrak was de meest dreigende speler voor de Broekland-defensie. Zo ook in de 42ste minuut, toen Mehmet Uludag uitstekend doorkwam op links en een puike voorzet op Albayrak afleverde. Maar andermaal lag doelman Hegeman dwars. Gezien het aantal kansen, had Be Quick wel recht op een doelpunt, maar leek er op slag van rust nog eentje tegen te krijgen. Scheidsrechter Kiliccan keurde de treffer echter af en zo bleef de ruststand 0-1. Tim Turksema verving nu Sezer Koycu.
Meteen na de hervatting kreeg de thuisploeg haar goal. Na een fraaie aanval was het Uludag die de gelijkmaker aantekende, 1-1. Een opsteker, want nadat het team zich onlangs veilig had gespeeld, lonkt nu nog de derde periodetitel.
Be Quick speelde nu beter dan in het eerste bedrijf, maar Broekland wist steeds gevaar te stichten. Naast fysieke kracht, bleek ook de handelingssnelheid af en toe iets te veel van het goede voor deze en gene Be Quicker. Anderzijds brak menig Broeklander zijn tanden stuk op Noud Veldscholten, zowel in de lucht als ook op de grond.
In de 62ste minuut Kwam Tony Cakir voor Mark Becks binnen de lijnen.
Drie minuten later hield Metselaar op een geweldige manier de tegenstander van een tweede treffer af.
Kort daarop viel deze toch, toen Aron Schiphorst een lankmoedigheid in de defensie koeltjes afstrafte, 1-2.
Met nog ruim twintig minuten te gaan, was gas terug nemen voor beide teams geen optie. Het tempo bleef hoog, hoewel de schwung af en toe uit het spel ging door veelvuldige blessurebehandelingen.
In de 82ste minuut kwam Jasper Emmers voor Luuk Elsman.
Met man en macht ging Be Quick op jacht naar de gelijkmaker en die inspanning werd daadwerkelijk beloond. Emmers passte op Uludag en deze leverde een strakke voorzet af, die door de instormende Cakir binnen werd gekopt, 2-2.
Vrijwel meteen daarna was het afgelopen.
Een verdiend gelijkspel, waar Broekland ook wel mee kon leven.

Scheidsrechter: De heer H. Kiliccan

Be Quick: Metselaar, Elsman (82. Emmers), Veldscholten, Albayrak, Becks (62. Cakir), Hurenkamp, Tempelman, Struik, van der Gouw, Uludag, Koycu (46. Turksema)

Cees Seevinck.

Man of the Math bij Be Quick werd Mehmet Uludag. Hij kreeg een waardebon van De Klavertuin.

 

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam