Be Quick Zutphen de Gazelle 3 2Het gaat Be Quick de laatste weken aardig voor de wind. De laatste vijf wedstrijden werden gewonnen, met als klap op de vuurpijl de 2-4 winst (na een 0-4 voorsprong) bij koploper Dalfsen. Met deze knappe resultaten heeft ons vlaggenschip zich uit de degradatiezone weten los te wrikken en kan er misschien met een heel klein schuin oogje naar een leuk toetje gekeken worden. Dan moet er natuurlijk wel geworden wonnen van De Gazelle uit Deventer. Niet alleen omdat een overwinning vrijwel zeker handhaving betekent, maar ook omdat onze vereniging zondag 9 april precies 115 jaar bestaat. En in het kader daarvan werd er een leuke voorwedstrijd gespeeld tussen onze jongste pupillen. Ook het nieuws dat de kampioenswedstrijd van het zaterdagteam van Be Quick op 22 april live FOX Sports wordt uitgezonden geeft de vereniging weer een boost de goede richting op. Mannen van zaterdag 2: klasse. Kom ook op 22 april onze mannen aanmoedigen!

Dan de wedstrijd. Be Quick kon door blessures en schorsingen geen beroep doen op Mehmet Uludag, Marcel Struik en Jasper Emmers. Het gemis van deze spelers was vanaf het eerste fluitsignaal Be Quick niet aan te zien. Al in de 2de minuut kreeg Tony Cakir een mogelijkheid, maar helaas miste zijn schot kracht. Het bleek de opmaat tot een eerste helft waarin Be Quick de kansen aaneenreeg. Keer op keer werd via de flanken de achterlijn gevonden, waarna er op randje 16 steevast iemand stond om een schot op doel te lossen. Precies op deze manier werd ook de 1-0 ingeleid. In de 6e minuut wist Tony Cakir goed door te komen over de rechterkant, waarna de vrijstaande Thijs Hurenkamp zijn schot in de lange hoek zag verdwijnen. Vijf minuten later was het opnieuw raak en wederom was het Tony Cakir die goed doorzette en Jordy Tempelman in stelling bracht. Droge knal, 2-0. Een droomstart.

De Gazelle stelde daar maar bar weinig tegenover. Via lange ballen van achteruit op de twee lange spitsen wisten de gasten nauwelijks gevaar te stichten. Steeds was daar de verdediging van Be Quick die opruimde, Noud Veltscholten voorop. En mocht er dan toch een keer een bal gevaarlijk doorkomen, zoals in de 18e minuut, dan redde keeper Lars Metselaar wel met een schitterende reflex. Ondertussen combineerde Be Quick er lustig op los, werd altijd de voetballende oplossing gezocht – en gevonden – en de kansen volgden elkaar in rap tempo op: met een beetje geluk troffen de schoten van Mark Beck, Gydo van der Gouw en Jordy Tempelman wel doel en kon aan monsterscore gedacht worden. De Gazelle had niks in te brengen, oogde moe en de 3-0 kon eigenlijk niet uitblijven na zulk schitterende voetbal, en inderdaad, na een half uur stond deze stand dan ook op het scorebord. En hoe! Na een aanval over vele schijven wist Gydo van der Gouw met een hakbal Metu Ndibutsa te bereiken, die het overzicht hield en de instormende Mark Becks een niet te missen kans bood. We-reld-goal! Het publiek op het zonovergoten terras genoot van het heerlijke energieke aanvalsspel en een nagenoeg perfecte eerste helft. Deze had natuurlijk helemaal perfect kunnen zijn als Tony Cakir zijn omhaal in de bovenhoek zou hebben geplaatst in plaats van net voorlangs. Dat zou toch wat zijn, als die bal erin was gegaan. Dat zouden we in de vereniging nog lang moeten aanhoren, dus wat dat betreft is het ook maar goed dat dit technische hoogstandje naast ging.

De tweede helft leek een formaliteit en dat is vaak een valkuil. Zo ook nu. Waar Be Quick dus in de eerste helft de gasten alle hoeken van het veld lieten zien, was daar na rust niet veel meer van te zien. Het flitsende aanvalsspel had plaatsgemaakt voor hard werken en ook De Gazelle leek ineens uit een ander vaatje te pakken. De wedstrijd was meer in evenwicht, de Deventenaren zetten zowaar hier en daar wat druk op de verdediging en die alles-of-niets-tactiek leek zowaar nog bijna succesvol. De spanning kwam derhalve een beetje terug nadat in de 68ste minuut Bobby Vonk bekeken raak schoot: 3-1. Be Quick kwam er steeds lastiger uit, de voetballende oplossing werd minder gevonden en de mogelijkheden die het kreeg om de genadestoot uit te delen gingen helaas de mist in bij de eindpass. Helemaal billenknijpen werd het nadat de sluwe aanvoerder Kick Maatman De Gazelle uit een snel genomen vrije trap op 3-2 bracht.

Zonder echte grote kansen voor Be Quick, of het moet het geblokte schot van de ingevallen Tommie Wijnmalen zijn, bleef het team van Stefan Jansen knokken voor elke meter, ook met de goed ingevallen jongelingen Brian Noppen en Hidde van Kalker.

Het laatste fluitsignaal bracht opluchting, lijfsbehoud lijkt niet meer mis te kunnen gaan en met 15 punten uit 5 wedstrijden staat Be Quick bovenaan in de derde periode. Zou het? Tweede Paasdag wacht de inhaalwedstrijd bij Ulu Spor.

MotM Tony CadirMan of the Match werd de hardwerkende Tony Cakir. Hij ontving een waardebon van keurslager Van Dam en de bloemen, die aangeboden zijn door de Klavertuin.

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam