Dalfsen Be Quick Zutphen 2 4Na vier overwinningen op rij moest Be Quick nu naar Dalfsen afreizen. De plaatselijke SV was de trotse koploper in 4H en punten mee naar huis nemen leek vooraf een (te) zware opgave. Het liep nogal anders.

Scheidsrechter Harmens had net voor het begin gefloten of de bal lag er al in. En nee, niet bij Be Quick, maar bij de thuisclub. Na een ingooi liet een verdediger van Dalfsen een fikse steek vallen en Metu Ndibutsa strafte dat af door de bal in het dak van het doel te knallen, 0-1. Dat kwam nogal aan bij de thuisclub, want ze zijn dit seizoen niet zo gewend aan tegentreffers. De verwachte reactie bleef dan ook uit, hetgeen mede werd veroorzaakte door het felle en offensieve spel van Be Quick. Als Dalfsen al gevaar stichtte, dan kwam dat meer door slordige passing aan Zutphense kant. Doelman Lars Metselaar zorgde echter met zijn andermaal goede spel voor de broodnodige rust in de Be Quick-defensie.
In de 19de minuut leek de gelijkmaker te vallen bij een enorme scrimmage, maar de scheidsrechter floot voor hands aan Dalfsense zijde.
De thuisclub kreeg nu wel een veldoverwicht en hun snelle combinaties lieten zien dat het team tot dusver niet voor niets al op zeventig doelpunten stond. Een treffer kon welhaast niet uitblijven. Maar in de ploeg was ook aarzeling, want waar mogelijk zocht Be Quick naar snelle counters. Na een daarvan schoot Jordy Tempelman maar net over.
Dalfsen was zo op het oog wat sterker dan Be Quick, maar gaandeweg werd hun spel slordiger, wat vermoedelijk werd veroorzaakt door het uitblijven van de gelijkmaker.
De sterke Ndibutsa bleek een plaaggeest voor de verdediging en zijn schot in de 42ste minuut werd door doelman Mark Krol losgelaten, waarna Thijs Hurenkamp er als de kippen bij was om de 0-2 binnen te tikken, 0-2.
In de blessuretijd van de eerste helft ging Sinan Albayrak op links goed door en zijn voorzet werd door een zwaar gehinderde Jordy Tempelman binnen gerommeld, 0-3.
Meteen na de hervatting en een waarschijnlijke donderpreek raasde Dalfsen op het Be Quick-doel af, maar Metselaar gaf geen krimp als het gevaarlijk werd. En eigenlijk viel het ook wel mee met dat gevaar. De verdedigingslinie onder leiding van “allesreiniger” Noud Veldscholten had zijn zaakjes goed voor elkaar en knokte, zoals het hele team, voor elke meter. Dat Dalfsen zo zoetjes aan voornamelijk de lange bal ging hanteren gaf wel aan dat ze het voetballend niet konden oplossen
In de 64ste nam Luuk Elsman een corner, die in eerste instantie werd afgeslagen, maar toen bij Veldscholten terecht kwam en de bal snoeihard in de bovenhoek pegelde, 0-4.
Vier minuten later verving Tony Cakir Ndibutsa.
In de 73ste minuut leek Elsman nummer vijf te scoren, maar doelman Krol voorkwam dat ternauwernood. Hierna kwam Tommie Wijnmaalen de hardwerkende Mehmet Uludag vervangen.
Wijnmaalen was het ook die kort erop een voorzet afleverde op Hurenkamp, maar zijn schot smoorde in een woud van Dalfsense benen.
In de 86ste minuut lukte een aanval van de thuisclub wel en kon Luuk van de Vegt de 1-4 maken, terwijl Erik Koedijk in blessuretijd de stand voor Dalfsen nog iets dragelijker maakte met een halve omhaal, 2-4.
Conclusie: een puik optreden van Be Quick met een verdiende zege. De vijfde op rij!

Cees Seevinck.

MotM Metu

Na afloop kreeg Man of the Match bij Be Quick Metu Ndibutsa een waardebon van bloemisterij The Green Room Liesbeth

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam