banierenEen vierde zege op rij. Dat is reden voor een lekker gevoel, maar de handenvol opgelegde doch gemiste kansen zorgden na afloop toch voor wat chagrijn.

Het grootste gevaar was deze zondagmiddag was onderschatting. Het als laatste geplaatste Wissel had tot dusver nog maar vier punten bij elkaar gesprokkeld en oogde derhalve als een simpele klus. Trainer Stefan Jansen hamerde in de teambespreking dan ook op 100% beleving en vol gas vanaf de start.
Daar leek het team zich aan te houden, want Wissel werd meteen in de achteruit gedrukt wat al snel tot een treffer leek te leiden, maar Jordy Tempelman schoot via de lat over.
Toch wisten de gasten zich enigszins op te richten en besloten zich niet zomaar te laten overrompelen. Qua spel was Be Quick echter beter. Na een kwartier brak Sinan Albayrak op rechts door, maar verzuimde de beter opgestelde Tempelman te bedienen door voor eigen gewin te gaan. Doelman Thom Proper redde echter, zoals hij dit in duel veelvuldig en goed zou gaan doen.
Bij vlagen zag je niet dat Wissel de rode lantaarndrager was, want de wil om er een wedstrijd van te maken was er wel degelijk. Toch moesten ze in de 25ste minuut het hoofd buigen. Mehmet Uludag leverde de voorzet vanaf rechts en Thijs Hurenkamp kon ongehinderd de 1-0 binnen tikken.
Vier minuten later was het Luuk Elsman die met een verwoestend afstandschot voor 2-0 tekende. Daarmee was de pot eigenlijk beslist, want, hoewel hard werkend, konden de gasten nauwelijks gevaar stichten. Be Quick bleef maar kansen krijgen, maar was niet effectief genoeg. Zoals ook in de 41ste minuut toen de sterk spelende Uludag opnieuw op maat voorzette, maar Mark Becks vanaf vijf meter de doelman niet kon passeren.
De rust brak aan met een –in dit geval- “magere” 2-0.
Wissel trachtte na de pauze nog wel wat terug te doen, maar de ploeg had toch te weinig kwaliteiten om Be Quick serieus in de problemen te brengen, hetgeen voor de thuisploeg ook maar goed was, want een aansluitingstreffer geeft een opponent vaak weer wat extra energie.
Na een uur was de pijp bij de gasten wel leeg en toen brak een fase aan waarin Be Quick kans op kans om zeep hielp. Zelfs als twee spelers ongehinderd alleen op de keeper afgingen bleek het nog mogelijk om de bal er niet in te krijgen. Zoals al vermeld gaan de credits ook naar Wissel-keeper Proper die zijn ploeg voor een ongekende ketser behoedde.
Een beschrijving van de nog volgende mogelijkheden om er een doelpuntenfestival van te maken is niet zo zinvol. Er werd er nog eentje benut: in de 79ste minuut bekroonde Albayrak een mooie solo met een schot binnenkant paal, 3-0.
Alweer een overwinning dus, maar met scherp schieten had deze zonnige middag nog veel mooier kunnen maken.

Scheidsrechter: De heer E. Stevens (Gaanderen)
Be Quick: Metselaar, Elsman, Veldscholten, Emmers, Albayrak, Becks, Hurenkamp (82. Cakir),Tempelman, van der Gouw, Uludag (65. Ndibutsa), Koycu (82. Wijnmaalen).

Cees Seevinck.

Jordi Tempelman MofMMan of the Match bij Be Quick werd Jordy Tempelman. Hij kreeg van secretaris Kees Mekers bloemen overhandigd van De Klavertuin en een waardebon van AH De Brink.

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam