Lettele Be Quick Zutphen 1 2Afgelopen zondag ging Be Quick op bezoek bij subtopper Lettele. Wat vooraf terecht als een zware dobber werd gezien, kwam uit. Alleen die zware dobber was voor de thuisclub. Be Quick raasde negentig minuten als de brandweer over het veld en ging zeer verdiend met drie punten terug naar Zutphen.

Vanaf het eerste fluitsignaal klapte Be Quick erop. De tegenstander werd geen meter ruimte en rust gegund. Lettele wist er geen raad mee en had deze aanpak vast en zeker niet verwacht. In de vijfde minuut kwam Marcel Struik over rechts door, maar zijn voorzet was iets te scherp voor Mehmet Uludag. Kort daarop kwam bij een vrije trap van Mark Becks Noud Veldscholten een teenlengte tekort om te scoren. Het slechte en zeer hobbelige veld had een voordeel voor Lettele kunnen zijn, maar de ploeg kwam door de druk van Be Quick nauwelijks aan voetballen toe. Wanhopig trachtte de thuisploeg enige orde in de geledingen te krijgen, maar grossierde meestal in lukrake trappen naar voren of mislukte passes. Het was te verwachten dat Be Quick vroeger of later wat gas terug zou moeten nemen, maar dat gebeurde niet. Het team bleef maar jagen. Na een kwartier werd Struik in de zestien ondersteboven gelopen. Het was dubieus of dit een strafschop moest zijn, maar scheidsrechter Jansen zag er niets in.
In de eerste twintig minuten dwong Lettele vrijwel niets af, terwijl Be Quick wel degelijk mogelijkheden kreeg. In de 22ste minuut was het raak. Een vrije trap van Luuk Elsman werd fraai binnen gekopt door Uludag, 0-1. Een meer dan verdiende voorsprong.
Zeven minuten later mocht Elsman weer een vrije trap nemen, die echter door doelman Thijs Oosterwijk nog met de voet kon worden gekeerd. Thijs Hurenkamp stond echter iets te ver naar voren om in de rebound te scoren.
En nog steeds had Lettele geen antwoord op het spel van Be Quick. Er werd hun geen adempauze gegund en de besluiteloosheid nam toe.
Een minuut of wat voor de pauze leefde de thuisclub ineens wat op en dat leidde tot twee enorme kansen. De voortreffelijk keepende Lars Metselaar wist zijn doel met fraaie reddingen schoon te houden.
Dat hierna centrale verdediger Jasper Emmers de strijd met een ribblessure moest staken was een flinke tegenvaller. Metu Ndibutsa kwam hem vervangen, waarna trainer Stefan Jansen zijn team positioneel wat moest omzetten.
De rust kwam met een dik verdiende, maar misschien wat te magere voorsprong.
Lettele kwam met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer, vermoedelijk veroorzaakt door een verbale explosie van hun trainer. Nu was het Be Quick dat fors in de achteruit moest en in de 50ste minuut goed wegkwam na een chaotische scrimmage voor het doel. Het duel was nu meer in balans en Metselaar moest zich een paar keer flink laten gelden, maar hij bleef de hele wedstrijd goed en betrouwbaar.
Een tweede tegenvaller kwam er in de 55ste minuut toen dirigent Mark Becks met een blessure naar de kant moest. Tony Cakir verving hem. In de 59ste minuut kopte Veldscholten een vrije trap van andermaal Elsman rakelings over. Meteen daarna werd een hard schot van Jordy Tempelman op het nippertje geblokt door een verdediger van Lettele.
In de 63ste minuut behoedde Metselaar zijn ploeg voor de gelijkmaker met een katachtige redding. Be Quick balanceerde af en toe op het randje, maar was met zijn aanvallende acties zeker gevaarlijk en dat betaalde zich uit in de 65ste minuut. Cakir zette goed door op rechts, waarna zijn voorzet half werd gemist door een back. Dit gaf Ndibutsa de gelegenheid om Be Quick op 0-2 te zetten.
Het was verbazingwekkend dat de ploeg op elke bal en de tegenstander bleef jagen, maar Lettele had daar in de tweede helft toch een beter antwoord op en was ook na die tweede tegentreffer niet van zins het al op te geven. Daarvoor was er ook nog voldoende tijd om een en ander te repareren.
Om taktische redenen werd spits Uludag in de 79ste vervangen door verdediger Tommie Wijnmaalen.
In de 84ste minuut ontstond er een zeer onoverzichtelijke situatie voor het Be Quick-doel, waarbij Metselaar tot driemaal toe een treffer kon verhinderen, maar na een ongelukkige kluts via Struik ging de bal alsnog over de lijn ging, 1-2.
In blessuretijd kwam Be Quick nog een keer goed weg, toen van dichtbij net over werd geschoten. Uiteindelijk bleef het bij die stand en dat was zeer verdiend.
Het team leverde een geweldige prestatie en vooral de inzet en passie sprongen in het oog.
Trainer Stefan Jansen na afloop: “Een dik verdiende overwinning. We waren op alle fronten beter en hebben de wedstrijd vooral taktisch goed benaderd en uitgevoerd. Ik ben heel trots op het team en ook de wissels vielen goed in. Nu deze serie doortrekken”.

Scheidsrechter: De heer H.A. Jansen (Apeldoorn)
Be Quick: Metselaar, Elsman, Veldscholten, Emmers (43. Ndibutsa), Struik, Becks (55. Cakir), Hurenkamp, Tempelman, van der Gouw, Uludag (79. Wijnmaalen), Koycu.

Cees Seevinck.

MotM Sezer KoycuMan of the Match bij Be Quick werd Sezer Koycu. Hij ontving een waardebon van AMI-kappers.

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam