Be Quick Zutphen ABS 3 1Na een goede seizoenstart volgde een inktzwarte serie, waarbij Be Quick zwaar in de gevarenzone belandde. Na een tweede opeenvolgende winstpartij haakte het team afgelopen zondag weer aan en is voor dit moment uit het indirecte degradatiegebied.

Be Quick ging spetterend van start. Een voorzet van Paul de Bruin belandde bij Jordy Tempelman. Diens schot werd maar ten dele gekeerd door ABS-doelman Jelmer Welgraven, waarna de bal tergend langzaam richting doellijn rolde. Mehmet Uludag was er als eerste bij om het beslissende tikje te geven. En zo stond het in de derde minuut al
1-0.
Daar hadden de gasten uit Bathmen niet op gerekend en moesten wel even bijkomen van die tegenslag. In de 8ste minuut was er een vrije trap voor Be Quick. Vanaf achttien meter loste Sinan Albayrak een hard schot, die Welgraven niet onder controle kreeg. De Bruin wilde in de rebound afronden, maar kwam hard in botsing met de doelman. Beiden moesten langdurig behandeld worden, maar de Bruin kon niet verder spelen. Thijs Hurenkamp verving hem.
ABS kwam hierna beter in het spel en Be Quick kreeg het moeilijker. In de dertiende minuut leek de aansluitingstreffer te vallen, maar scheidsrechter Smeenge besloot alsnog het doelpunt wegens buitenspel af te keuren.
Aan de andere kant viel twee minuten wel een geldig doelpunt. Een corner van Mark Becks werd zuiver en snoeihard ingekopt door Noud Veldscholten, 2-0.
Kort daarna moest Be Quick-keeper Lars Metselaar flink aan de bak om zijn doel schoon te houden.
Na een minuut of twintig pakte ABS een stevig en langdurig overwicht. De thuisploeg stond continu onder druk en kwam behoudens enkele counters nauwelijks meer over de middellijn.
In de 28ste minuut gingen de armen van de ABS’ers omhoog, maar hun gejuich was voorbarig, want Metselaar redde de bal nog voor de doellijn en niet erachter zoals de gasten meenden.
Kort hierna kregen ze toch hun verdiende treffer, toen Stef Willemsen bij een voorzet van links sneller was dan Metselaar, 2-1.
ABS rook nu bloed en bleef sterker. Via counters had Be Quick ook mogelijkheden om de marge weer op twee te zetten, maar de uitvoering was vaak te slordig.
Na de pauze gingen de gasten op dezelfde wijze door en het was duidelijk dat het nog een heel zware opgave zou zijn om de drie punten in eigen huis te houden. Al snel viel Marcel Struik uit met een blessure; Luuk Elsman was zijn vervanger.
Naarmate het duel vorderde was het eigenlijk “wachten” op de gelijkmaker en de blauwwitte defensie restte niet zelden iets anders dan de bal maar weg te knallen.
Toch wist het team zich langzamerhand te herstellen en kwam er meer balans. Ook aanvallend zat er weer meer body in. In de 74ste minuut stuitte Uludag op de doelman; de terugkaatsende bal was een prooi voor Becks, die bekwaam binnen schoot, 3-1. Een hele opluchting voor Be Quick. Drie minuten later kwamen Uludag en keeper Welgraven hard met elkaar in botsing, waarna de laatste de strijd moest staken. Zijn vervanger was Job Roetert.
Na die 3-1 gingen de koppies bij ABS allesbehalve hangen en dat sierde de ploeg. Be Quick moest weer in de achteruit en voorkomen dat de tegenstander weer dichterbij zou komen.
Er kwamen de nodige minuten bij, maar zoetjes aan kwam het geloof dat de zege binnen was. Na een actie van Albayrak had Becks het ver in blessuretijd nog mooier kunnen maken, maar zijn schot ging net naast.
Eerlijk gezegd was ABS wel de betere ploeg, maar de werklust en inzet van Be Quick waren prijzenswaardig en daarom is er op de overwinning weinig af te dingen.

Scheidsrechter: De heer P. Smeenge (Goor)
Be Quick: Metselaar, Veldscholten, Emmers, Albayrak, Becks (90 + 7). Ndibutsa), Tempelman, van der Gouw, Uludag, de Bruin (8. Hurenkamp), Struik (48. Elsman), Koycu.

MotM Mark BecksMan of the Match bij Be Quick werd Mark Becks. Hij kreeg een waardebon van Houx Sport en bloemen van De Klavertuin.

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam