Hoonhorst Be Quick Zutphen 1 2Afgelopen zondag boekte Be Quick een heel belangrijke zege in en tegen Hoonhorst.
De tegenstander had eenzelfde aantal punten bij elkaar gesprokkeld en vecht ook tegen degradatie. De winst betekende ook weereen beetje aansluiting bij de middenmoot.

Het begin was weinig hoopgevend voor Be Quick. De thuisclub klapte er meteen flink op en dat zorgde al binnen de eerste minuten voor flink wat gevaar. Een snelle achterstand was toen zeer wel mogelijk geweest.
Na een minuut of zes schoot Gydo van der Gouw namens Be Quick voor het eerst op het doel. Kort daarna gaf Mark Becks een foutieve pass, die een speler van Hoonhorst vrije doorgang gaf. Doelman Lars Metselaar voorkwam een doelpunt. De corner die hierop volgde zorgde voor een krankzinnige scrimmage voor het Be Quick-doel, die echter wonder boven wonder geen schade opleverde.
Na een minuut of twintig luwde de storm van de thuisploeg enigszins. Van beide kanten bleef het echter tamelijk slordig en zat er weinig structuur in.
Toch kreeg Be Quick zo zoetjes aan het betere van het spel, hoewel het team ook vaak onnodig balverlies leed. Na wat kleine kansjes zette Sinan Albayrak Mehmet Uludag in de 25ste minuut voor keeper Mike Damman en wist hij deze met een slim wippertje te verrassen, 0-1.
Uludag werd even daarna neergehaald wat hem vrije doorgang belette. Scheidsrechter Simmelink zag er kennelijk niets in en liet doorspelen. Kort daarop was het weer Uludag die een corner van Paul de Bruin rakelings naast kopte.
In de 40ste minuut lobte Albayrak de bal over de doelman en de bal leek in een leeg doel te belanden, maar een verdediger van Hoonhorst wist op het laatste moment de bal nog van de lijn te halen.
De thuisploeg had in die fase niet veel in te brengen en kansen kwamen er nauwelijks voor hen.
In de 44ste minuut liet Jasper Emmers een voorzet van rechts slim lopen voor Albayrak, die feilloos binnen schoot, 0-2. Met die stand brak ook de rust aan.
Meteen na de thee was Hoonhorst met een vlammend schot in het zijnet meteen gevaarlijk. Hun bedoeling was duidelijk: het snel scoren van een aansluitingstreffer.
Een voorsprong van twee doelpunten tegen ploegen als deze zijn echter wankel, zeker toen Be Quick gewoon te veel inzakte. De kracht van Hoonhorst zat in de voorhoede, terwijl zij achterin een zwakke indruk maakten. Dan moet je gewoon meer naar voren voetballen, maar, nogmaals, dat gebeurde niet. Tussen de 60ste en 70ste minuut werd er eigenlijk alleen maar met man en macht verdedigd en was het met name aan Marcel Struik en Noud Veldscholten te danken dat er geen tegengoal viel.
Wat in de lucht hing gebeurde in de 69ste minuut echter toch. Emmers miste een hoge voorzet en daar profiteerde de thuisploeg van, 1-2.
In de 74ste minuut kwam Tony Cakir voor Mark Becks. Cakir werd koud na zijn invalbeurt op maat bediend door Albayrak, maar hij schoot te gehaast over.
In de 81ste minuut bracht Albayrak na een fraale solo Uludag in kansrijke positie, maar zijn schot draaide net naast.
Hierna werden Albayrak en Emmers vervangen door Luuk Elsman en Thijs Hurenkamp.
Kort voor tijd bediende Jordy Tempelman Cakir nog fraai, maar andermaal ging zijn schot over.
Het bleef tenslotte bij 1-2 en dat was over de gehele linie wel verdiend.

Scheidsrechter: De heer G.J. Simmelink (Doetinchem)
Be Quick: Metselaar, Veldscholten, Albayrak (83. Elsman), Becks (74. Cakir), Tempelman, van der Gouw, Struik, Uludag, de Bruin, Emmers (84. Hurenkamp), Koycu.

MotM Noud Verldschoten

Man of the Match bij Be Quick werd Noud Veldscholten. Hij kreeg een waardebon van Bakkerij van Zuijlen aangeboden.

De foto's zijn gemaakt door Wim van Dam

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam