Be Quick Zutphen Haarle 1 2Als je in de onderste regionen verkeert gaat de bal “per definitie” niet tegen de touwen, maar op de lat of tegen de paal. Dat ondervond Be Quick afgelopen zondag maar weer eens. Maar het was niet alleen maar pech wat verlies opleverde tegen naaste concurrent Haarle. Een fikse terugval in de tweede helft was daar mede debet aan.

Het begin was nog zo mooi. Een fraaie combinatie eindigde met een dito voorzet door Thijs Hurenkamp, waarna Sinan Albayrak boven alles en iedereen uittorende en doelman Kogelman kansloos liet, 1-0. Toen waren er net twee minuten gespeeld. Een droomstart. De drie punten voorsprong die Haarle had op de ranglijst waren daarmee virtueel weg gepoetst. De ploeg herstelde zich aanvankelijk maar nauwelijks van die dreun en was in de zevende minuut heel dicht bij een tweede tik. Een corner van Paul de Bruin werd ingekopt door Jasper Emmers, waarna de bal ternauwernood door een verdediger van de doellijn werd gewerkt. Deze redding voorkwam dat het duel vroegtijdig door Be Quick werd beslist, want wat Haarle in die beginfase liet zien was nauwelijks gevaarlijk.
Na een klein kwartier speelde Albayrak zich goed vrij en diens schot spatte via de onderkant van de lat het veld weer in, waarna hij in staat was nogmaals te schieten. Daarbij liet de keeper de bal los en kwam de Bruin een teenlengte tekort om binnen te tikken. Dat aanvallende spel van Be Quick gaf de supporters van de thuisclub het gevoel dat het deze middag wel goed zou komen. Dat kwam ook door het tegenspel van Haarle dat weinig doortastend was en pas in de 34ste minuut leidde tot een eerste gevaar voor doelman Lars Metselaar. Naarmate de eerste helft vorderde sloop er bij Be Quick wat slordigheid in, waardoor Haarle iets meer in de wedstrijd kwam.
Toch leek Be Quick in de 37ste minuut de voorsprong uit te bouwen. Een knappe actie van Marcel Struik eindigde met een bal op de paal. De meegelopen Jordy Tempelman werd echter dusdanig op de huid gezeten dat hij de terugkomende bal niet in het doel kon werken.
De ruststand werd 1-0. Een beetje dun, maar gezien het spel en de kansen van Be Quick in het eerste bedrijf kon er vrij zorgeloos aan de thee worden begonnen. Trainer Stefan Jansen hamerde in de rust wel op concentratie en scherp aan de hervatting beginnen, maar dat drong niet tot elke speler door, want na drie minuten was het al 1-1 door Jan ten Have. En dat kwam door…ja, een gebrek aan concentratie.
Meteen hierna kreeg Be Quick een corner. De Bruin zette voor en weer kopte Emmers fraai in, maar ditmaal stond de keeper wel op de juiste plaats.
Hierna volgden een aantal vrije trappen in de buurt van de zestien van Haarle. Dat leverde wat hachelijke momenten voor de bezoekers op, maar leidde niet tot een doelpunt.
Zo zoetjes aan raakte Be Quick de kluts wat kwijt en kwamen er kansen voor Haarle. In de 59ste en 60ste minuut was de ploeg al heel dicht bij een voorsprong en die kwam er uiteindelijk kort daarna. Na een aanval over rechts kon Eli Nahuis ongehinderd de 1-2 binnen schieten. Het bij vlagen aardige voetbal uit de eerste helft was weg en de niet verwachte achterstand leidde bij het team tot een opportunistische manier van voetballen. Veel lange ballen en kick & rush.
In de 69ste minuut was er een dubbele wissel bij de thuisclub. Luuk Elsman en Paul de Bruin werden vervangen door Metu Ndibutsa en Tony Cakir. Beiden brachten mede door hun inzet en aanvallende impulsen Haarle diverse malen in de problemen. Maar door het aandringen van Be Quick ontstonden er countermogelijkheden voor de gasten.
In de 78ste minuut waren er flinke kansen voor Emmers en Cakir, maar de bal wilde er maar niet in.
De laatste tien minuten parkeerde Haarle de bus voor de goal en ondanks alle pogingen om daar omheen te komen stond Be Quick om kwart voor vier met lege handen en met de wetenschap dat een veilige plek nu alweer zes punten verderop ligt.

Be Quick:
Metselaar, Elsman (69. Cakir), Veldscholten, Emmers, Koycu (85. Krüger), Hurenkamp, Tempelman, van der Gouw, Struik, de Bruin (69. Ndibutsa), Albayrak.

Cees Seevinck.

MotMSinanAlbayrakMan of the Match bij Be Quick werd Sinan Albayrak. Hij ontving een waardebon van The Green Room Liesbeth en bloemen van De Klavertuin.

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam