Be Quick Zutphen Activia 1 1In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop leek het er op dat er wederom geen punten zouden worden behaald, maar zeven minuten voor het einde viel dan toch nog de verdiende en luid bejubelde gelijkmaker. Maar makkelijk ging het allemaal niet.

Punten, punten, punten. Be Quick snakt ernaar. Zeker omdat na een aardig begin van de competitie het team de ene na de andere nederlaag leed. Dat leidde tot een penibele klassering en op de huidige positie en is degradatiegevaar concreet.
De start van de wedstrijd tegen Activia was bemoedigend. Be Quick zocht de aanval en dat leidde in de zevende minuut bijna tot een doelpunt, maar Paul de Bruin kwam een teenlengte tekort. Het was echter geenszins alleen de thuisploeg die aan de touwtjes trok. Ook Activia deed zich voorin gelden en was kort na de kans van de Bruin ook dicht bij een treffer. Na een kwartier was het zelfs een wonder dat zij niet op voorsprong kwamen. Een kans voor open goal werd miraculeus gemist. Het werd een open wedstrijd, waarbij Activia wel meer balbezit had. De bezoekers kwamen ook op voorsprong. Daarbij hielp de Be Quick-defensie een behoorlijk handje door de geheel vrijstaande Bart Wippert geheel en al over het hoofd te zien. Hij profiteerde in de 21ste minuut dankbaar, 0-1. Een lelijke uitglijder en te wijten aan een gebrek aan communicatie.
Een paar minuten later stond het bijna gelijk toen Marcel Struik na een corner van de Bruin rakelings over schoot.
Twee minpunten speelden in die eerste helft een hoofdrol bij Be Quick. Het eerste was opnieuw de slordige passing in de opbouw, waardoor een opkomend team steevast in de problemen komt en constant als een haas naar achteren moet rennen om de gaten te dichten. Het tweede manifesteerde erin zich dat bij opgevangen aanvallen van Activia nogal vaak een slecht uitverdedigen volgde. Hierdoor hielden de gasten een zekere druk op de defensie.
In de 34ste minuut werd Struik aangetikt in de zestien, maar scheidsrechter Smienk wuifde de vraag om een strafschop weg.
Drie minuten later kwam Mehmet Uludag in een mooie scoringspositie. Waar hij meteen (en te zacht) inschoot, had hij de tijd en de ruimte om zichzelf meer kans op een goal te geven.
Bij het rustsignaal was duidelijk dat Activia het betere van het spel had gehad.
Dat zou in het tweede bedrijf anders zijn. Be Quick had ook geen andere keus dan meer op de aanval te gaan spelen.
Uludag was al meteen gevaarlijk, maar zijn schot ging via het been van een tegenstander naast. Het eerste kwartier leverde al een aantal gevaarlijke aanvallen op, waarbij een kopbal van Noud Veldscholten en een intikker van Jasper Emmers een beter lot hadden verdiend. Be Quick had het geluk ook niet aan haar zijde, maar dat schijnt erbij te horen als je in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert.
Het gevaar van offensief voetbal schuilt ‘m natuurlijk in de counters en dat deed Activia dan ook gretig, maar tot echte uitgespeelde kansen leidde dat niet.
Naarmate de tijd verstreek leek een nieuwe nederlaag in het verschiet te liggen, maar in de 83ste minuut zorgde Struik met een geplaatst schot voor de verdiende 1-1. Activia-doelman Jory Visch was kansloos.
In de resterende minuten wilden de gasten de opgelopen schade ongedaan maken en dat leidde nog tot een paar angstige momenten, maar het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel.
Een terechte weerspiegeling van het duel.

Scheidrechter:
De heer R. Smienk (Dieren)

Be Quick:
Metselaar, Elsman (73. Cakir), Veldscholten, Emmers, Becks, Struik (84. Noppen), Tempelman, van der Gouw, Uludag, de Bruin, Koycu.

MotM Marcel Struik

Man of the match werd Marcel Struik. Hij ontving een waardebon van Albert Heijn De Brink en bloemen van De Klavertuin.

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam