DSC 7904

Nadat Be Quick Zaterdag 2 winnaar was geworden van Kampioenskoorts, een initiatief van Keukenkampioen en Fox Sports, braken er twee hectische weken aan. De sportzender zou Be Quick 2-FC Zutphen op zaterdag 22 april live gaan uitzenden. Een duel waarbij een gelijkspel voldoende zou zijn voor de titel van de thuisclub.
Fox Sports kwam dinsdag 11 april met een groot gezelschap naar ons complex. Er werd vergaderd, er waren instructies, inventarisaties en promofilmpjes moesten gemaakt. Het tweede elftal raakte in een achtbaan van opwinding en –hier en daar- wat zenuwen. We hadden wel verwacht dat er het nodige op ons af zou komen, maar niet in die mate die ons voorgeschoteld werd. Op die bewuste zaterdag zouden er veertien camera’s komen en vijftig man personeel van Fox.
Het hoeft geen betoog dat de scenario’s van de tv-zender ellenlang waren en dan kwamen die van Be Quick er nog eens bij. Er lag een berg werk voor ons.
Op de dag van de wedstrijd stroomde ons veld al vroeg vol. Ook bezoekers die niet zo van voetbal houden, werden aangelokt om zo’n tv-spektakel eens van dichtbij te zien.
Rond de wedstrijd werd een ware All Stars-achtige uitzending neergezet, waarbij Hans Kraay jr de veldinterviews verzorgde en Koert Westerman het commentaar, gezeten op een hoge stellage. In de pauze en na afloop was Ronald de Boer de analyst.
Het werd een fantastische happening. De spelers kwamen het veld op als ware profs met een vlaggenparade en cheerleaders, daarbij hand in hand vergezeld door eigen kroost of pupillen, die een voorwedstrijdje hadden gespeeld. Roelof Luinge, inmiddels een “oude” bekende was arbiter van dienst.
Be Quick won uiteindelijk met 4-1 en dat leidde meteen na afloop tot hilarische (televisie)beelden.
Voor een uitgebreide impressie verwijs ik u naar de foto’s van Jan Slagter, Chris Vosmeijer en Gerjo Horsman. Dank aan hen, maar ook aan de vele vrijwilligers die dit spektakel mede mogelijk maakten. Ook het kantine-personeel verdient een stevige schouderklop, want naast het gebruikelijke harde werk, verzorgden zij voor het personeel van Fox een fantastische lunch. Zodanig zelfs, dat Endemol in een email aan onze voorzitter liet weten dat menig Eredivsieclub dit niet voor elkaar zou hebben gekregen. Pfff, dat zegt genoeg dunkt mij.
Deze zaterdagmiddag zullen spelers en toeschouwers niet gauw vergeten. Gewoonweg geweldig!

Cees Seevinck.

Foto's Jan Slagter

Foto's Gerjo Horsman

 

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam