Kevin Ooms naar Be Quick ZutphenVoetballer naar zaterdagteam Be Quick Zutphen

Kevin Ooms is een van de spelers van het nieuwe zaterdagteam bij Be Quick. Potentie, flexibiliteit en vriendschap lokken de ervaren verdediger naar een avontuur dat in de kelder start
Kevin Ooms moest voor zijn gevoel kiezen tussen twee jeugdliefdes. Na lang wikken en wegen wonnen verstand en gevoel het van prestige bij de 24-jarige verdediger uit Zutphen. Hij is momenteel met SDV Barneveld verwikkeld in de strijd tegen degradatie uit de zaterdaghoofdklasse B.

Ooms weerstond de lokroep van eersteklaser FC Zutphen en gaat volgend seizoen voetballen voor het nieuw op te richten zaterdagteam van Be Quick. In de vierde klasse. ,,Mijn werkgever Trajectum biedt me de kans de hbo-studie SPH te volgen, met als voorwaarde dat ik op zaterdag zo nu en dan beschikbaar ben. Ik kies ervoor mijn maatschappelijke carrière bovenaan te zetten", verklaart Ooms.

,,Bij Be Quick heb ik de mogelijk af en toe een wedstrijd te missen. En de plannen die ik voorgeschoteld kreeg, spreken me erg aan. Veel spelers kennen elkaar en hebben de honger om nog echt wat te bereiken. Bovendien schuilt er veel potentie in de selectie waarmee we van start gaan. Het zou fantastisch zijn als we op termijn qua prestaties kunnen concurreren met FC Zutphen en AZC. Dat zit er zeker in."

Toch was de keuze die hij maakte geen makkelijke voor de verdediger, die voetbal altijd op de eerste plaats had staan. Nadat hij zijn eerste bal trapte bij Be Quick, kende Ooms veel successen in de B1 en A1 van FC Zutphen (toen nog WHCZ). ,,We hadden een ongekend talentvolle selectie en versloegen zelfs clubs als AZ."

De Graafschap

Ooms verkaste vervolgens naar De Graafschap. Maar mede door een gescheurde rechtermeniscus, schopte hij het niet verder dan Jong De Graafschap. Daarna diende hij topklasser HSC'21 en SDV Barneveld. ,,Ik kies nu, mede dankzij de steun van mijn ouders, bewust voor de studie. En daarom voor Be Quick. Ik snap dat FC Zutphen dat niet leuk vindt, maar het is nog altijd míjn keuze. Vierde klasse; het wordt omschakelen. Maar we moeten in het eerste seizoen meteen kampioen kunnen worden. Wie weet, spelen we over een paar jaar ook eerste klasse."

Tazelaar bindt voetbalkicks weer onder

Naast Kevin Ooms voegen ook de Zutphenaren Quincy Tazelaar en Alan Kadir zich bij het nieuwe zaterdagteam van Be Quick. Tazelaar hing vorig jaar, als speler van hoofdklasser CSV Apeldoorn, zijn kicks nog aan de wilgen vanwege zijn maatschappelijke carrière bij de politie. Maar de technische staf van Be Quick wist de linksback toch te strikken. Kadir komt over van eersteklasser Duno uit Doorwerth.

Daarnaast nemen trainer Björn Rutten en zijn assistent Jon Zegerius een zestal spelers mee van Rijssen Vooruit, dat momenteel voorlaatste staat in 3D. Het gaat om doelman Ömer Demerci, Dyon de Haan, Mehmet Kisa, Cheyun Kisa, Benjamin Labobar en Huseyin Cengiz. Laatstgenoemde speler uit Lochem kwam in het verleden uit voor AGOVV en speelde verder onder meer in Turkije en op de Malediven.

De technische staf van Be Quick is in vergevorderde onderhandelingen met nog een aantal spelers en wil uiteindelijk van start gaan met een selectie van twintig man.

Bron: de Stentor

Contact

Sportcomplex "Zuidveen"
Laan naar Eme 97
7204 LZ ZUTPHEN

Postbus 617
7200 AP Zutphen

T: 0575 - 52 68 81
E:

Netwerk

Website

Sitemap
Webteam